Gyömbéres libamell aszalt barackos fügemártással
A libamellet megtisztítjuk, kicsit megformázzuk, a lekívánkozó részeket levágjuk. A húsos felét besózzuk és bedörzsöljük egy kevés reszelt gyömbérrel. (A bőrét ne sózzuk meg, mert nem sül ropogósra!) A húst tepsibe tesszük, és 90-100 fokos sütőben körülbelül 2 órát sütjük.
Amíg a sül, elkészítjük a mártást: a mézet felhevítjük, kicsit karamellizáljuk, majd beletesszük a maradék, apró kockákra vágott gyömbért. Hozzáadjuk az apróra vágott citromfüvet, ettől finom íze és illata lesz. Felöntjük a tejszínnel meg a vízzel, beletesszük a félbevágott barackokat, majd a mártást pár percig forraljuk. Picit meg is sózhatjuk, hogy ellensúlyozzuk az aszalt gyümölcs édességét. Hozzáadjuk a feldarabolt fügét, és a mártást még egyszer kiforraljuk. Ha nem lenne elég sűrű a tejszíntől, egy kevés vízzel elkevert ételkeményítővel segítünk rajta. A libamellet a mártással tálaljuk, köretnek burgonyapürét vagy zöldséges tésztát kínálunk hozzá.