Forrás: Pásztor Tünde

Gyömbéres marhasült sajtos rösztivel

Gyömbéres marhasült

A húst besózzuk, majd megformázzuk, aztán spárgával összekötjük vagy hálóba tesszük. A gyömbért lereszeljük (lehet héjastól is, csak előtte alaposan meg kell mosni), bedörzsöljük vele a húst, és a narancsok levét is ráfacsarjuk. A szegfűborsot serpenyőben szárazon enyhén megpirítjuk, a koriandermaggal együtt klopfolóval vagy mozsárban kissé összetörjük, és meghintjük vele a húst. Mellédobjuk a babérleveleket, azután lefedve egy éjszakát hagyjuk érlelődni a pácban.
Másnap kevés forró olajon hirtelen elősütjük. Mellétesszük a cikkekre vágott hagymát, és hozzáöntjük a páclevet, amiben érlelődött. Felöntjük a húsalaplével, majd fedő alatt lassú tűzön félpuhára pároljuk. Levesszük a fedőt, betesszük a sütőbe, és 150 fokon további 45 perc alatt puhára sütjük-pároljuk. Időnként a húst megforgatjuk a pecsenyelében vagy meglocsoljuk vele.

Sajtos röszti

A körethez a burgonyát meghámozzuk, és egészben, sós vízben félpuhára főzzük. Amikor langyosra hűlt, nagylyukú
reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a reszelt sajttal, a tojásokkal, a vékony csíkokra vágott vagy lereszelt sárgarépával meg az apróra vágott újhagymával. Megsózzuk, és ha szükséges, egy evőkanálnyi liszttel sűrítjük. A masszát jól összedolgozzuk, és kiolajozott serpenyőben kis ropogós, piros lepénykéket sütünk belőle.

kaloria 610 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink