Meghámozzuk a salottát, a fokhagymát és a gyömbért, majd mindegyiket nagyon finomra vágjuk. Két teáskanál olívaolajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a curryt, fél percig együtt sütjük. Ráöntjük a halalaplevet és a tejszínt, felforraljuk. Egy evőkanál keményítőt kis hideg vízzel összekeverünk, besűrítjük vele a tejszínes-currys keveréket, közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A garnélákat lemossuk, leszárítjuk. Enyhén leolajozott bambusznyársakra húzzuk. Egy serpenyőben felforrósítunk két teáskanál olívaolajat, és oldalanként két perc alatt megsütjük a garnélát. Kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk a tálalásig. Az almát nagyon vékonyan héjastul felszeleteljük. A garnélás serpenyőbe teszünk még két teáskanál olajat, és megsütjük benne az almaszeleteket, közben leecseteljük a csiliszósszal. Két tányérra szétosztjuk az almát és a csírát, rárakjuk a garnélanyársakat. A currys mártást botmixerrel pürésítjük és kicsit kihabosítjuk, meglocsoljuk vele a tányérra készített finomságokat, a maradékot külön edényben adjuk az asztalra.
Hozzávalók
4 személyre