ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 15 perc. – Összekeverjük a liszteket a fahéjjal meg a szódabikarbónával. Ráreszeljük a meghámozott gyömbért és sárgarépát. Egy lábaskában összeolvasztjuk a Rama-t a cukorral és a mézzel, ráöntjük a fűszeres lisztre. Hozzáadjuk az egész tojást, és összegyúrjuk. Kis, apró diónyi gombóckákat formázunk belőle. Kicsit ellapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (nem túl közel egymáshoz, mert szét fognak terülni). 170 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt sül meg. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz egy lábasban kevés vízzel összeolvasztjuk a barna cukrot. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a feldarabolt pillecukrot. Jól összedolgozzuk, hogy minden felolvadjon, majd habverővel kihabosítjuk. Egy sütőpapírra tesszük a megsült kekszeket, és rákenjük a mázat. Ha már kicsit kezd megkötni, tetejükbe nyomunk egy-egy marcipánrépát, és megszórjuk csipetnyi barna cukorral. Eleinte eléggé ragad ez a habos bevonat, de egy idő után kiszárad. –
(A hozzávalókból egy evőkanál Rama, 20 dkg barna cukor, a pillecukor és a marcipánrépák a díszítéshez szükségesek.)
Hozzávalók
4 személyre