Forrás: Pásztor Tünde

Gyömbéres sült oldalas

Megmossuk a húst, és papírtörlővel szárazra töröljük.
Mindkét oldalát bedörzsöljük sóval. Meghámozzuk és lereszeljük a gyömbért, bekenjük vele az húsdarab mindkét felét. Egy tepsibe fektetjük az ízesített húst, teszünk alá 10 dkg zsírt. Meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk a sárgarépát, berakjuk a hús mellé. A fokhagyma külső, piszkos leveleit leszedjük, de egyébként rajta hagyjuk a héját. Keresztben kettévágjuk, s így tesszük a sütőedénybe a hús mellé. Öntünk még alá 2-3 dl vizet, hogy jó porhanyós legyen a sült, majd egy darab alufóliával légmentesen lefedjük. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk jó másfél órára. Ez idő alatt valószínűleg meg is pirul majd a pecsenye. Ha mégsem, akkor a fólia levétele után toljuk vissza a 180 fokos sütőbe, hogy színt kapjon a teteje. Savanyúsággal, burgonyával tálaljuk.

kaloria 330 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.