Gyömbéres szilvás lepény
A lisztbe belekeverjük a sütőport, az őrölt gyömbért meg a vaníliás cukrot. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a sót és a cukrot. Összekeverjük, lágy, rugalmas tésztát gyúrunk (ha szükséges, adunk hozzá joghurtot vagy vizet). Egyenletesre kinyújtjuk (egy darabka nyers tésztát félreteszünk a tetejéhez). A tésztát kivajazott-kilisztezett tepsibe terítjük, a szélein kis peremet csinálva, hogy a gyümölcs leve ne folyhasson ki. Egyenletesen a tetejére reszeljük a gyömbért. Nagyon sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott szilvával. Meghintjük
a fahéjjal elkevert barna cukorral. A félretett tésztát
kinyújtjuk, kis szilvaleveleket vágunk ki belőle. A süti tetejére tesszük, felvert tojással átkenjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Akkor kész, ha a tésztába szúrt kés vagy tű hegyére nem tapad semmi. Ez a mennyiség egy 30 × 40 cm-es tepsire elegendő. Ha kész, 20 darabra vágható. Laktató leves után második fogásként is megfelelő. Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival tálaljuk.