Gyöngybabos-rozmaringos sertéskaraj

Gyöngybabos-rozmaringos sertéskaraj

Felrakjuk főni a babot egy meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymával, enyhén sós vízben, bő óra alatt megfőzzük. Közben a karajt vékony szeletekre vágjuk. Finoman sózzuk. Mindegyikre rakunk egy-egy kis darab rozmaringot (vagy morzsolunk egy csipetnyit a tetejére a szárítottból). Egyesével betekerjük a vékony sonkaszeletekbe. Felforrósított serpenyőben kevés zsiradékon, lassú tűzön pár perc alatt mindkét oldalát átsütjük. Kiszedjük, félrerakjuk, melegen tartjuk a tálalásig. A serpenyőben maradt pecsenyezsírra rádobunk egy meghámozott, felkockázott vöröshagymát és a szintén kockára vágott paprikákat. Jól átforgatjuk, roppanósra sütjük. Hozzákeverjük a leszűrt babot, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, és már csak addig pirítjuk, míg minden összetevő át nem forrósodik.

kaloria 730 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.