Gyöngytyúk babos gombaraguval
A gyöngytyúkot besózzuk, a belsejét bedörzsöljük majoránnával. Tepsibe tesszük, öntünk alá 1 dl olajat és 2 dl vizet, azután lefóliázva körülbelül 1 óra alatt megsütjük a 180 fokos sütőben. Amikor megpuhult, levesszük róla a
fóliát, és ropogósra pirítjuk a bőrét.
Megtisztítjuk a zöldbabot, 3-4 centis darabokra vágjuk, majd sós, szódabikarbónás vízben pár percig blansírozzuk. A lila hagymát nagyobb kockákra, a gombát cikkekre vágjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk. Először egy kicsit megpirítjuk rajta a hagymát és az áttört fokhagymát, majd rátesszük a gombát. Amikor egy kicsit kiengedte a levét, hozzáadjuk a babot meg a felkarikázott zöldhagymát
is, a szárával együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, és pár perc alatt az egészet készre pároljuk.