Gyöngytyúkleves
A konyhakész, feldarabolt gyöngytyúkot felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőségesen ellepje. Beledobjuk a megtisztított vöröshagymát egészben, hozzáadjuk a fokhagymát, a sáfrányt, a gyömbért, valamint ízlés szerint szemes borsot. Megsózzuk, és fedő nélkül, lassú gyöngyözéssel főzzük. Közben megtisztítjuk és hasábokra vágjuk a zöldségeket, ezeket is a leveshez adjuk, és addig főzzük, amíg a hús és a zöldség is megpuhul. A hajdinát sós vízben megfőzzük és lecsepegtetjük.
Hajdinakeksz
A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,
majd hozzáadjuk az aprított petrezselyem zöldjét. Megsózzuk, megszórjuk a liszttel, és azzal is pirítjuk egy kicsit. Beleöntjük a felvert tojásokat, hozzáadjuk a hajdinát, és kevergetve addig sütjük, amíg a massza besűrűsödik, összeáll. Ekkor sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor elkészült, keksz alakú kockákra vágjuk – ez lesz a levesbetétünk.