Gyorsan összemorzsoljuk a hideg vajat a sóval és a cukorral elkevert liszttel, annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy szépen összeálljon a tészta. Betesszük a hűtőszekrénybe pihenni.
Egy olyan fémserpenyőben, amelyet majd betehetünk a sütőbe is, karamellizáljuk a vajon a 20 dkg kristálycukrot. Az almákat kicsumázzuk, héjastul vékonyabb cikkekre vágjuk (ha szép a héja, nem kell meghámozni). Ezekkel a szeletekkel szép egyenletesen, jó sűrűn, több sorban kirakjuk a karamell tetejét, megszórjuk a fűszerekkel.
A tésztát elővesszük, kör alakúra nyújtjuk, ráfektetjük az almák tetejére. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Még melegen, amíg folyékony a karamell, átfordítjuk egy tányérra. Édes tejfölt vagy tejszínhabot adunk mellé.