Gyümölcsök tejszínes bundában
Amíg a felnőttek a levessel, majd a rizses jérce elkészítésével múlatták kedvüket, addig a gyerekek sem pihenhettek kertünkben. Kaptak kést, hurkapálcát, néhány edényt, és hipphopp előkészítették a gyümölcsöket a grillezéshez. A nagyobb gyümölcsöket felszeletelték, a kisebb darabokat pálcára fűzték, majd tejszínbe mártották, aztán a fahéjjal elkevert cukorba bundázták. Amikor a rizses jércével elkészültem, akkor a maradék
faszénparázs fölé egy boltban vásárolható, áttört aljú, grillezéshez használatos alumíniumtálcát raktam, s azon sütöttem át a gyümölcsöket. A karamellizálódáshoz a rendszeresen oda-odalöttyintett meggylikőr és szesz begyulladása is nagyban hozzájárult. Végtelenül egyszerű, de valami fenséges ízű ez a desszert!