Gyümölcsös bajor torta

Gyümölcsös bajor torta

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral (22 dkg) és a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük. A krémbe keverjük a sóval és a sütőporral elvegyített lisztet, majd hablapáttal a tojáshabot is óvatosan hozzáadjuk. A tésztát kivajazott-kilisztezett 24 cm-es tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a piskótát rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
A felengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, s egy kivajazott tepsibe tesszük. Megszórjuk cukorral, villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A piskótát kettévágjuk, és mindkét lapot meglocsoljuk cseresznyepálinkával. A megsült leveles tésztából 24 cm-es kört vágunk ki, és a tortaformába tesszük. Ujjnyi vastagon megkenjük tejszínhabbal, és ráhelyezzük
az egyik piskótalapot. Erre kerül a sárga krém, amit befedünk a másik lappal. A tortát ezután 5-6 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Tálalás előtt a maradék tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük.

Krém

A tejet a kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, a keményítővel és a tejjel együtt tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A zselatint 2 evőkanál meleg vízben feloldjuk, majd a tojáskrémbe vegyítjük. A krémet kihűtjük, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. Amíg hűl, a tejszínből egy-két kiskanál cukorral meg a habfixálóval kemény habot verünk. Amikor a vaníliakrém dermedni kezd, a tejszínhab kétharmadát óvatosan belekeverjük.

kaloria 410 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.