Gyümölcsös gyenge gyermekbódulat
A tüzes gyümölcskoktélt készíthetjük kifejezetten gyermekek részére is úgy, hogy „finomítunk” az alkoholos italok adagolásán: a fehérbor és a pezsgő helyett őszibaracklét és eperteát mérünk.
A készítés menete eleinte ugyanaz: a meggybefőtt levét leszűrjük, és a meggyet mély bóléstálba tesszük. Az őszibarackot és az ananászdarabokat összevágjuk, és a levével együtt a meggyre öntjük. Majd hozzáadjuk a többi gyümölcsöt, megtisztítva és kockára vágva. Mindezt meglocsoljuk a vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített rumés konyakaromával. A tálat befedjük, és fél napig a hűtőszekrényben érleljük. A jeges teához az eperteafiltert leforrázzuk, majd pár perc múlva ízesítjük
mézzel és citrommal, s még forrón összekeverjük jégkockákkal. Közvetlenül a fogyasztás előtt a hideg
őszibaracklét és a gyümölcsteát a gyümölcsökre locsoljuk, majd füles bóléspoharakba öntve tálaljuk.