Forrás: Pásztor Tünde

Gyümölcsös krémes

A PISKÓTÁHOZ:

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 5 perc – PIHENTETÉS: 2 óra – Kemény habot verünk három tojásfehérjéből. Habosra keverjük három tojás sárgáját három evőkanál cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert liszttel és a tojáshabbal. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük a vékony piskótát. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A KRÉMHEZ:

Egy kis tálban csomómentesre kikeverjük a lisztet a tojások sárgájával, 1-2 deci tejjel és 15 dkg kristálycukorral. A többi tejet felforraljuk egy vastag talpú edényben. Amíg felforr, a tojásfehérjékből a maradék 5 dkg cukorral fényes habot verünk. A forró tejhez lassan, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a cukros-lisztes tojássárgáját, és nagyon kicsi lángon főzve, kevergetve besűrítjük. Ha kész, belekeverjük a vaníliás cukrot, több adagban beleforgatjuk a tojáshabot, és még egy-két percig főzzük nagyon kicsi lángon, fakanállal óvatosan keverve. Visszarakjuk a tepsibe a hideg piskótát, és ráöntjük a még meleg vaníliás krémet. Kihűtjük.

A TETEJÉRE:

Kemény habot verünk a tejszínből a porcukorral, rásimítjuk a sárga krém tetejére. Hideg helyen tároljuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és megszórjuk a tetejét fagyos ribizliszemekkel, étcsokoládé-lapocskákkal. (A hozzávalók ára 1600 Ft 2014 márciusában)

kaloria 260 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink