Gyümölcsös palacsintatorta

Palacsinta

A tojásokat elkeverjük egy csipet sóval, a cukorral, a liszttel
és a tejjel. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejszín
sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. Félórát pihentetjük,
majd kiolajozott forró serpenyőben palacsintákat sütünk
belőle.

Krém

15 dkg gyümölcsöt összetörünk, azután összefőzzük 1,5
dl vízzel, a citromlével és 5 dkg cukorral. Hozzáadjuk a pudingport, és simára keverve besűrítjük. A tejszínt habbá verjük a maradék cukorral – egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit lazán a kihűlt krémhez keverjük.
Ezután következik a rétegezés: lerakunk egy palacsintát,
megkenjük krémmel, meghintjük gyümölccsel. Így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

kaloria 750 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink