Gyümölcsös rizstorta

Gyümölcsös rizstorta

Az omlós tészta hozzávalóit sima tésztává összedolgozzuk, és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk. A tésztát lisztezett deszkán 30 cm átmérőjű kerek lappá kinyújtjuk, majd a formába fektetjük. Körben a forma széléhez nyomkodjuk, az alját villával megszurkáljuk. Belesimítjuk a rizses masszát, majd előmelegített sütőben, 200 fokon félórát sütjük.
A rizstortát porcukorral meghintjük, szeletekre vágjuk, és a kompóttal kínáljuk.

Töltelék

A tejet felforraljuk 2 dkg cukorral és a rizzsel. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten puhára főzzük, azután langyosra hűtjük. Közben a tojások sárgáját a maradék cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal krémesre kikeverjük. A befőtteket lecsöpögtetjük, a levet felfogjuk. A tejberizst és az étkezési keményítőt a tojássárgájákhoz vegyítjük. Óvatosan hozzáadjuk a csipetnyi sóval kemény habbá vert
tojásfehérjéket meg a befőttek felét.
A kompóthoz az öntetport állandó keverés mellett a felfogott befőttlébe szórjuk, simára keverjük, majd belevegyítjük a maradék meggyet és mandarint.

kaloria 310 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink