Gyümölcsös tejszínes piskóta

Tészta

Gőz felett összeolvasztjuk a vajat, a cukrot, a kakaóport, az étcsokit és a mézet. Levesszük, kevergetve kicsit
kihűtjük, egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül elkeverjük benne a sütőporral elvegyített lisztet. Két nagy, vékony lapot nyújtunk belőle. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjék majd fel a tészta, és tepsi
hátán 180 fokos sütőben megsütjük. Pár perc alatt elkészül, nagyon kell figyelni, nehogy túlsüssük, mert akkor nehéz lesz vele bánni.

Krém

Sűrű pudingot főzünk a tejből és a pudingporokból,
porcukorral ízesítjük. Jéghideg vízfürdőbe állítjuk, és kevergetve kihűtjük. Ha már teljesen hideg, belekeverjük
a puha, felhabosított vajat és a tejfölt. Egyenletesen rásimítjuk az egyik lapra, ráhelyezzük a másik tésztát, óvatosan picit összenyomjuk, és hideg helyen hagyjuk pihenni egy napig. Utána szépen lehet szeletelni.

Tetejére

Kínálás előtt hosszúkás szeletekre vágjuk. A porcukorral és a habfixálóval habot verünk a tejszínből. Több részre osztjuk, a díszítésre szánt gyümölcsöktől függően beszínezhetjük egy részét szörppel vagy pár csepp
ételfestékkel. Megkenjük vele a szeletek tetejét, és mindenféle gyümölccsel kirakjuk – minél többféle, annál
kívánatosabb lesz a tál.

kaloria 250 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Tészta

5 dkg vaj

4 evőkanál méz

10 dkg kristálycukor

0.5 csomag sütőpor

5 dkg étcsokoládé

2 evőkanál kakaópor

40 dkg finomliszt

2 tojás

Krém

20 dkg porcukor

2 dl tejföl

1.2 dl tej

4 tejszín ízű pudingpor

20 dkg puha vaj

Tetejére

idénygyümölcs

eperszörp

1 csomag habfixáló

2 evőkanál porcukor

3 dl tejszín

Ajánlataink