Gyümölcsös tejszínes piskóta

Tészta

Gőz felett összeolvasztjuk a vajat, a cukrot, a kakaóport, az étcsokit és a mézet. Levesszük, kevergetve kicsit
kihűtjük, egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül elkeverjük benne a sütőporral elvegyített lisztet. Két nagy, vékony lapot nyújtunk belőle. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjék majd fel a tészta, és tepsi
hátán 180 fokos sütőben megsütjük. Pár perc alatt elkészül, nagyon kell figyelni, nehogy túlsüssük, mert akkor nehéz lesz vele bánni.

Krém

Sűrű pudingot főzünk a tejből és a pudingporokból,
porcukorral ízesítjük. Jéghideg vízfürdőbe állítjuk, és kevergetve kihűtjük. Ha már teljesen hideg, belekeverjük
a puha, felhabosított vajat és a tejfölt. Egyenletesen rásimítjuk az egyik lapra, ráhelyezzük a másik tésztát, óvatosan picit összenyomjuk, és hideg helyen hagyjuk pihenni egy napig. Utána szépen lehet szeletelni.

Tetejére

Kínálás előtt hosszúkás szeletekre vágjuk. A porcukorral és a habfixálóval habot verünk a tejszínből. Több részre osztjuk, a díszítésre szánt gyümölcsöktől függően beszínezhetjük egy részét szörppel vagy pár csepp
ételfestékkel. Megkenjük vele a szeletek tetejét, és mindenféle gyümölccsel kirakjuk – minél többféle, annál
kívánatosabb lesz a tál.

kaloria 250 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink