Gyümölcsös-túrós rétes mentás eperszósszal
6 dkg puha vajat habosra keverünk a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást meg a tojássárgáját, majd újra habosra keverjük. Ezután belekeverjük az áttört túrót meg a lisztet, végül a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket.
Egy réteslapot kiterítünk a belisztezett gyúródeszkán, megkenjük olvasztott vajjal. A következő tésztát is rátesszük, meghintjük morzsával, és elterítjük rajta a túrómasszát. A rétest felcsavarjuk, és beletesszük egy kivajazott, szögletes sütőformába. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Az epret megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, ízlés szerint mézzel édesítjük. Egy kis lábasban pár perc alatt összeforraljuk, a végén adjuk hozzá az apróra vágott mentát. A rétest felszeleteljük. Ha melegen tálaljuk, akkor
hideg, ha hidegen, akkor forró eperszósszal tálaljuk.