Gyümölcsrizses piskótatekercs
A tojássárgákat a cukorral jól kikeverem, beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét egy csipet
sóval keményre felverem, majd óvatosan beleforgatom a tésztába. A masszát sütőpapírral kibélelt 20×30
cm-es tepsibe öntöm, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm. A tésztát ezután deszkára borítom,
lehúzom róla a sütőpapírt, és egy konyharuha segítségével feltekerem.
A piskótatésztát széthajtom, közepére egy csíkba halmozom a tölteléket. A roládot feltekerem, a tetejét pedig bevonom a felolvasztott csokoládéval. A süteményt tálra fektetem, és tálalás előtt néhány órára hűtőbe teszem.
Gyümölcsrizs
A rizst felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadom a margarint, és felteszem főni. Amikor a levét elfőtte,
hozzáöntök kb. 2 dl tejet, és a rizst puhára főzöm. 2 tojást simára keverek 10 dkg cukorral meg egy evőkanál liszttel, és gőz fölött sűrű krémmé főzöm.
Adok hozzá egy csomag vaníliás cukrot, azután belekeverem a rizst. A fél deci forró vízben feloldott zselatint meg a kemény habbá vert tejszínt habverővel óvatosan a krémbe forgatom. Végül hozzáadom az apró
darabokra vágott csokoládét, aszalt gyümölcsöt, a mazsolát és a citrom reszelt héját.