Habkoronás meggyes desszert

Habkoronás meggyes desszert

A zselatint beáztatjuk fél deci hideg vízbe. A meggyet
a levével együtt tálba öntjük. 1 dl meggylét és 12 szép
meggyszemet félreteszünk a díszítéshez, a többit péppé
turmixoljuk.
A túrót a joghurttal sima krémmé keverjük, aztán a
cukorral, a vaníliás cukorral és a szegfűszeggel együtt a
meggypéphez adjuk. 1,5 dl jól behűtött tejszínt kemény
habbá verünk. A félretett meggylét a zselatinhoz öntjük
és felmelegítjük. Gyors mozdulatokkal belekeverünk 3-4
evőkanál meggykrémet, a krém egészéhez adjuk, végül
óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. Arányosan elosztva
4 kehelybe simítjuk, fóliával letakarjuk, és 2 órára
a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a habfixálóval kemény
habbá verjük a maradék tejszínt, habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk a krém tetejére. Meghintjük kakaóporral, és a félretett meggyszemekkel díszítve tálaljuk.

kaloria 410 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink