Habos almás lepény
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, meghintjük vaníliás cukorral, meglocsoljuk rummal, és félretesszük. A lisztből, vajból, a tojások sárgájából egy kiskanál rummal, 2 evőkanál porcukorral, egy csipet sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz, rugalmas tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk, és félórát hűvös helyen
pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 mm-esre kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Meghintjük zsemlemorzsával, és ujjnyi vastagon rárakjuk az almaszeleteket.
Tetejére
Habosra keverjük a 4 tojássárgáját 12 dkg cukorral. Hozzáadjuk a durvára vágott mandulát meg a lisztet, valamint a tojások fehérjét, kemény habbá verve. A masszát az almára öntjük, a tetejét elsimítjuk, és a 180-190 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.