Habos almáslepény

Habos almáslepény

A lisztet, a vajat, a tojások sárgáját, valamint a langyos tejben elmorzsolt, felfuttatott élesztőt finom, lágy tésztává dolgozzuk ki. Egy centiméter vastagra nyújtjuk, és 25×35 cmes kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük.
Vékonyan megkenjük lekvárral, majd a tésztát meleg helyre tesszük, és bő félórát kelni hagyjuk. Amikor megkelt, kirakjuk vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk mazsolával, meghintjük porcukorral.
A tojásfehérjéket két teáskanálnyi porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen szétkenjük a sütemény
tetején. Előmelegített sütőben, 170 fokon szép pirosra sütjük.

kaloria 600 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.