Habos cseresznyetorta

Habos cseresznyetorta

A vajas tésztát kiterítjük, kinyújtjuk, majd három egyforma csíkra vágjuk. 220 fokra előmelegített sütőben kisütjük a lapokat, azután hagyjuk kihűlni.
A cseresznyéből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kimagozzuk, és nagyon kevés vízzel meg a cukorral felfőzzük. Hozzáadjuk, és feloldjuk benne a zselatint. Amikor langyosra hűlt, de még nem dermedt meg a zselatin, belekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral felvert tejszínt. A krémet a hűtőbe tesszük, amíg teljesen kihűl.
Az egyik tésztalapot megkenjük a tejszínhabos cseresznyekrémmel, rátesszük a középső lapot, ismét krém
következik, és a tetejére tesszük a harmadik lapot is úgy, hogy már előre felvágjuk tizenkét háromszögbe. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, végül ráreszeljük a csokoládét.

kaloria 330 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.