A SÜTI TÉSZTÁJA
ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – PIHENTETÉS: 1 óra – SÜTÉS: 35 perc – Összemorzsásítjuk a fagyos vajat a cukorral és a sütőporral elkevert liszttel. Hozzágyúrjuk a tojássárgáját. Öt percig pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, és egy közepes tepsit kibélelünk vele. Hideg helyen pihentetjük legalább egy órát. Utána 190 fokos sütőben tíz percig elősütjük.
A RAKOMÁNY
A körtét meghámozzuk, csutkáját kiszedjük, húsát felkockázzuk. Rászórjuk a tésztára. A körteléből és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk. Cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. Ráöntjük a körtével megszórt tésztára, és 180 fokos sütőben még további 25 percig sütjük. Teljesen kihűtjük a tepsiben.
A TETEJÉRE
Végül habot verünk a tejszínből a habfixálóval meg a cukorral és a fahéjjal. Rásimítjuk a tészta tetejére. Kockára vágjuk, csipetnyi őrölt fahéjjal, citromfűlevéllel díszítjük.