Habos meggyes pite

Beleszitáljuk a lisztet egy nagy tálba. A közepén egy mélyedést vájunk, ide morzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos tejet, húzunk rá oldalról egy kis lisztet, és hagyjuk negyedórán át felfutni. Utána kidagasztjuk a puha vajjal, a tojással, a cukorral, a csipet sóval. Letakarva kelesztjük félórán át.

Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kizsírozott lapos tepsit. A mandulás kéreghez összefőzzük a vajat, a cukrot, a mézet és a tejszínt. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a mandulát. Kevergetve langyosra hűtjük, rásimítjuk a tészta tetejére. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük. Ha kihűlt, vízszintesen két lapba vágjuk.

Kimagozzuk a meggyet, elosztjuk az alsó lapon. Pudingot főzünk a tejből, 20 dkg cukorból és a pudingporból. Beáztatjuk a zselatinlapokat, kinyomkodjuk, majd feloldjuk a még meleg pudingban. Kevergetve kihűtjük a masszát.

Közben kemény habot verünk a tejszínből, és beleforgatjuk a zselatinos pudingba. Rásimítjuk a gyümölcs tetejére, majd rátesszük a felső, mandulás lapot. Gyengéden lenyomkodjuk. Hűtőben legalább három órán át pihentetjük. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

kaloria 480 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink