Habos szilvatorta mandulával

AZ OMLÓS TÉSZTA

ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc – PIHENTETÉS: 30 perc – SÜTÉS: 45 perc – Aprítógépben összemorzsásítjuk a fagyos vajat a cukorral és a sóval elkevert liszttel. Gyorsan összegyúrjuk a tojássárgájával, cipót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és legalább félórára hűtőszekrénybe rakjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű kivajazott kapcsos tortaforma aljába terítjük. Villával megszurkáljuk.

A RAKOMÁNY

Megkenjük a szilvalekvárral. Megmossuk és kimagozzuk a szilvát. Sűrűn kirakjuk vele a lekvárral megkent tészta tetejét. Egyenletesen elosztjuk rajta az eltört babapiskótákat. Meglocsoljuk a mandulalikőrrel. Habosra keverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral. A fehérjékből habot verünk, majd több részletben beledolgozzuk a cukros tojássárgáját és a darált mandulát. Rásimítjuk a babapiskóták tetejére. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül háromnegyed órán át sütjük. Ha kicsit hűlt, leszedjük a karimát, és rácsra csúsztatjuk, ott hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt habot verünk a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval, rákenjük a torta tetejére, megszórjuk a kakaóval.

kaloria 340 CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink