Habos tölcsérek édes ricottával, aszalt gyümölcsökkel

Habos tölcsérek édes ricottával, aszalt gyümölcsökkel

Szükség szerint apróra vágjuk a szárított gyümölcsöt és a magokat. A leveles tésztát kinyújtjuk. Pizzavágóval csíkokra vágjuk. A fémrolókat lekenjük puha vajjal, és becsavarjuk a felcsíkozott tésztába, úgy, hogy félig fedjék egymást a tésztacsíkok, az elejét és a végét aláhajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy alulra essen az illesztés. Felvert tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Még forrón lehúzzuk a formákról, óvatosan járunk el, mert ilyenkor még nagyon könnyen törik. Kemény habot verünk a tejszínből egy evőkanál porcukorral. A ricottát kikavarjuk a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a maradék porcukorral és a tejföllel. Beleforgatjuk az összevágott aszalt gyümölcsöt és a magokat (egy keveset félreteszünk a díszítéshez). A krémet erős zacskóba töltjük. Levágjuk a zacskó sarkát, és belenyomjuk a kihűlt hengerekbe. Végül a végüket cukrozott magokba, aszalt gyümölcsbe mártjuk.

kaloria 220 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink