Tészta
A tésztához körülbelül tíz perc alatt habosra keverjük a vajat, a cukrot és egy csipet sót. Utána egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Végül váltakozva belekeverjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a mandulát és a tejet. Nagy, sütőpapírral fedett gáztepsibe simítjuk, és kirakjuk a birsszeletekkel (a citromdarabokra már nincs szükség).
Rakomány
Egy kis lábasba öntjük a fehérbort, adunk hozzá 3 dl vizet, beleteszünk 10 dkg cukrot, beledobjuk a csillagánizst, és felforraljuk. Vékony karikákra vágjuk a citromot (héjastul). A birset meghámozzuk, negyedeljük. Kiemeljük a magházat, a gyümölcshúst negyedenként 3-3 cikkre vágjuk. Beledobjuk a gyöngyözve fövő boros lébe, és körülbelül 15 perc alatt roppanósra főzzük kis lángon. Utána kivesszük, leszárítjuk.
Hab
Felfőzünk a habhoz 15 dkg cukrot fél dl vízzel, és három percig forraljuk. Közben a fehérjékből a citromlével kemény habot verünk. Ha már majdnem kész, akkor folyamatos habverés közben vékony sugárban
belecsurgatjuk a forró szirupot. A vége felé hozzáadjuk az ánizst is. Habzsákba töltjük, és hullámos rácsokat nyomunk belőle a sütemény tetejére. A 180 fokra
előmelegített sütő aljába toljuk, és 35-40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.