Habroló, ahogy a nagyi csinálta

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát vékonyra, majd pizzavágóval 2 cm széles csíkokra felvágjuk. Lekenjük felvert tojással. Habrolókra tekerjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokon megsütjük. Ha megsült, óvatosan lehúzzuk a fémcsövekről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a kétféle tölteléket. Cukorszirupot főzünk a kristálycukor feléből, a vízből és az ecetből. Ha kész, akkor a fehérjéket tálas mixerben elkezdjük habbá verni. Először a maradék kristálycukrot adjuk hozzá nagyon pici adagokban, majd a forró cukorszirupot csurgatjuk vékony sugárban, s addig verjük, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk.

A tejszínt habbá verjük egy-két evőkanál porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Mindkét habot habzsákba töltjük, és betöltjük a kihűlt tésztacsöveket, végül meghintjük porcukorral.

Paradicsomos túrókrém

 

kaloria 220 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.