Először a tésztát állítjuk össze. Aprítógépbe tesszük a lisztet, a porcukrot, a citromhéjat és a sót, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a vajat, és több nyomással összemorzsásítjuk. Beletesszük a tojássárgáját és a jéghideg vizet, összedolgozzuk. Körülbelül 2,5 centi vastag korongot formázunk belőle. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe.
A kihűlt tésztát lisztezett felületen nagy körlappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagy piteformát. Ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe, most legalább egy fél órára.
Közben elkészítjük a tölteléket. A sült tököt pürésítjük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliaőrleménnyel, a sóval és a fűszerkeverékkel. A tojásokat egy másik tálban villával felverjük, majd összedolgozzuk a cukros vajjal és a sütőtökpürével. Beletöltjük a lehűtött tésztába. 180 fokos sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe is.
A habhoz a robotgép táljába öntjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a gyömbért és a keményítőt. A cukorból, a vízből és a mézből szirupot főzünk, 118 fokig melegítjük. Közben elkezdjük habbá verni a tojásfehérjéket, és folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a forró szirupot. Addig folytatjuk a habverést, míg a hab szoba-hőmérsékletűre nem hűl. Rákenjük a habot a meleg pite tetejére, visszatoljuk a sütőbe, és még pár percig sütjük, míg szép rózsaszínre nem pirul a hab teteje. Rácson teljesen kihűtjük, mert csak hidegen lehet szépen szeletelni.