Hagymában párolt borjúvagdalt
A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és a tojással együtt a darált borjúhúshoz adjuk. Sóval, őrölt fehér borssal
ízesítjük, és a fasírtmasszát alaposan összedolgozzuk.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, keresztben kettévágjuk. A belsejét kinyomjuk – üreget készítünk –, a fél
hagymáknak pedig talpat vágunk, hogy megálljanak a tányéron. Ezután mindegyiket megtöltjük fűszeres darált
hússal, a tetejüket pedig megszórjuk reszelt sajttal.
A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a petrezselymet és a hagyma faragásakor keletkezett „hulladékot” is finomra aprítjuk. Mindezt beletesszük
egy tűzálló tálba, ráöntjük a tejszínt, és belesorakoztatjuk a töltött hagymákat. Közepesen meleg sütőben körülbelül 45 percig sütjük.