Lesúroljuk a burgonyát, héjastul megfőzzük sós vízben. Ha kihűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk.
Egy serpenyőben ropogósra pirítjuk a felcsíkozott bacont, hozzáadjuk a krumplit. Erős lángon pirítjuk, ha már kezd színesedni, rárakjuk a felkarikázott pórét, a kakukkfüvet, és még tíz percig sütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
A rizshez felaprítjuk a póréhagymát, és megdinszteljük két evőkanál zsiradékon. Rátesszük a felvágott gombát, és a zsírjára pirítjuk, majd sóval és borssal ízesítjük. Ha kész, hozzákeverjük a kakukkfű összevágott leveleit, de ezzel már nem főzzük, csak átkeverjük.
A maradék zsiradékon átforrósítjuk a rizst. Felöntjük a felforrósított alaplével, és fedő alatt készre pároljuk. Végül hozzáforgatjuk a kakukkfüves gombát.