Forrás: Pásztor Tünde

Hagymás fűszeres babragu

Előző este bő vízbe beáztatjuk a babot. Másnap leszűrjük. Fazékba rakjuk, öntünk rá vizet. Tüllzacskóba vagy fűszergömbbe tesszük a fűszereket: 1-2 babérlevél, pár szem fekete bors, egy nagy csipet kömény), ezt is hozzáadjuk, sózzuk, fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha a bab, elkészítjük a sokhagymás alapot.

Tetszőlegesen kiválasztott zsiradékon megfonnyasztjuk a feldarabolt vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, együtt pirítjuk egy percig. Utána hozzáadjuk a szintén feldarabolt lila hagymát, és egy-két perc múlva mehet hozzá a felkarikázott póré is. Ha már az is megfonnyadt, rádobjuk a felkarikázott újhagymát. Sózzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel, őrölt borssal, és finomra vágott petrezselyem zöldjével. A legvégén hozzáadjuk a leszűrt főtt babot, összeforrósítjuk. Rárakjuk a félbevágott paradicsomot, de ezzel már épp csak átforgatjuk, hogy kicsit megrogyjanak a szemek, nem főzzük tovább.

TRÜKK Természetesen készíthetjük babkonzervből is, akkor igazi házi gyorsétel. Két babkonzervet felbontunk, szűrőbe öntjük, átmossuk, és ezt tesszük a sokhagymás alapra.

Színes babragus borjúszűz

Rozmaringos báránysült színes babraguval

kaloria 330 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink