Hagymás lepény

Egy nagy, lapos pengéjű kés vagy egy aprítógép segítségével összemorzsásítjuk a fagyos vajat a sóval elkevert liszttel. A morzsát deszkára borítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors kézzel összegyúrjuk.

Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek, 22-24 cm átmérőjű piteformát úgy, hogy pereme is legyen. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára.

Utána egy sütőpapírt terítünk rá, és arra szórunk valami nehezéket (babot, rizst, tisztára mosott kavicsot stb.), és 200 fokos sütőben tíz percig elősütjük.

Leemeljük róla a papírral a nehezéket, és megtöltjük.

A töltelékhez kockára vágjuk a szalonnát, egy serpenyőben kipirítjuk. Rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, a felkarikázott pórét, és halvány barnára sütjük.

Belekanalazzuk a félig sült tésztába.

Összekeverjük az öntetet a tejfölből és a két egész tojásból, sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a hagymás alapra.

A lila hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, és csinosan elrendezzük a tetején.

180 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Bazsalikomos burgonyapite

kaloria 280 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.