Hagymás madársaláta szalonnakoronával
Az öntethez a szőlőmagolajat a diómagolajjal, a balzsamecettel és a sörrel porcelánedényben nagyon jól összekeverem, sóval és borssal fűszerezem. A diót feldarabolom, vajon megpirítom, majd a salátaöntethez adom. A madársalátát kiválogatom, az öreg leveleket kidobom, a szépeket folyó vízben lemosom, és 10 percig hideg vízben állni hagyom. A vízből kiszedve lecsepegtetem, majd egy szitában megszárítom. A hagymákat megtisztítom, végeit levágom és karikákra szelem. A tökmagolajat felforrósítom egy serpenyőben, a hagymát és a zöld hagymaszárat megpárolom, hozzáadom a cukrot, és hagyom megolvadni. A sörös-ecetes öntetet a hagymához öntöm, még egyszer felforralom, közben sózom és borsozom. A bacont széles csíkokra vágom, és egy serpenyőben ropogós aranybarnára sütöm. A madársalátát vigyázva a salátaöntetbe keverem. Az öntetes hagymát a tányérra helyezem, az öntetből kivett madársalátát a közepére teszem, és a forró szalonnával megkoronázom.