ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – FŐZÉS: 20 perc – Meghámozzuk a burgonyát, nagyobb kockákra vágjuk. Belerakjuk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi épp ellepi. Sózzuk, és puhára főzzük. Burgonyatörővel áttörjük a saját levében, majd kis lángon, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, míg a massza el nem válik az edény falától. Egy lapos sütőtálat vastagon kizsírozunk, a maradék zsírt megolvasztjuk. Zsírba mártott evőkanállal beleszaggatjuk a krumplis masszát az előkészített sütőedénybe. Forró sütőben pirosra sütjük. A vöröshagymát felaprítjuk, és a megmaradt zsíron üvegesre sütjük. Rászórjuk a kész dödöllére, rámorzsoljuk a kecskesajtot, és már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, hogy összeforrósodjanak az összetevők.
Hozzávalók
4 személyre