Hagymasaláta

PIHENTETÉS: 2,5 óra – ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – Meghámozzuk a vöröshagymát, mindegyiket félbevágjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük. Összekeverjük egy maréknyi sóval, és hagyjuk állni legalább egy fél órát. Utána leöntjük a képződött levét, a sós hagymát pedig finoman átmossuk, így elveszíti a csípősségét és az erős hagymaízét. Salátástálba rakjuk. Hozzáadjuk a karikára metélt újhagymát és a nagyon pici kockára vágott lila hagymát. Erős salátalevet keverünk ecetből, mézből vagy cukorból, kicsi vízből, ráöntjük a hagymára. Megkóstoljuk, ha szükséges, adunk még hozzá sót. Átkeverjük, és legalább egy órát hagyjuk összeérni az ízeket.

kaloria 90 CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink