Forrás: Pásztor Tünde

Hagymás-szalonnás bab oldalassal

ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc – SÜTÉS: 2 óra – Vékony, egycsontos darabokra vágjuk az oldalast. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk köménnyel. Beletesszük egy kis tepsibe. Mellérakjuk a félbevágott fokhagymát, meglocsoljuk a felmelegített zsírral. Öntünk alá 2-3 deci vizet, lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben jó másfél órán át sütjük. Ha elkészült, leszedjük róla a takarást, és ha szükséges, kicsit rápirítunk. Közben sós vízben megfőzzük a babot. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, és kipirítjuk. Rádobjuk a felkockázott vöröshagymát és a megtisztított, felszeletelt fokhagymát. Átforgatjuk, hozzárakjuk a babot, átkeverjük, és együtt sütjük. Ha már majdnem kész, hozzátesszük a feldarabolt újhagymát is. Még pár percig pirítjuk együtt.

kaloria 680 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.