Forrás: Vidék íze

Hagymával töltött sajtos pite

Nagyon apróra felkockázzuk a szalonnát, kisütjük a zsírját, a pörcöket kivesszük. A zsírhoz adjuk a vajat, és összeolvasztjuk. Beletesszük a mézet meg a felkarikázott hagymát, és 10 percig sütjük, míg szépen megbarnul a hagyma. Ekkor hozzáadjuk az ecetet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Átrakjuk egy sütésálló edénybe, és 15-20 percig sütjük 180 fokra felmelegített sütőben.

Közben kiterítjük a leveles tésztát. Egy közepes tepsit kibélelünk egy téglalap alakú tésztával. A szélét egy csíkban megkenjük a felvert tojással. A maradék tésztából 1-1,5 cm széles csíkokat vágunk, körben a téglalap szélére fektetjük, egy-két helyen óvatosan lenyomkodjuk, végül ezt is megkenjük felvert tojással. Felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és körülbelül 10-15 perc alatt megsütjük az üres tésztát. Ekkor kivesszük, rákanalazzuk a karamellizált hagymát. Egyenletesen szétosztjuk rajta a sonkát és a felszeletelt sajtot, és már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, hogy a sajt egy picit ráolvadjon. Még forrón rádobunk pár bazsalikomlevélkét a pitére.

Ribizlis egrespite

Fokhagymás gomba házi cipóval

 

 

kaloria 150 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze

Ajánlataink