Forrás: Csonka Ilona

Hagyományos rétestészta

  1. Egy deszka közepére rakjuk egy halomban a lisztet, mélyedést gyúrunk bele, hozzáadjuk a zsírt, a tejfölt, az ecetet és a tojássárgáját, és annyi vizet, hogy közepesen lágy, rugalmas legyen a tésztánk. Kézzel hólyagosra dagasztjuk (természetesen csinálhatjuk géppel is). Négy-öt sima cipót formázunk belőle. Mindegyiket egy-egy kiolajozott tálba rakjuk. A tetejüket is lekenjük olajjal, és jól letakarjuk. Húsz percig pihentetjük.
  2. Az asztalt letakarjuk egy tiszta abrosszal, egyenletesen belisztezzük. A közepére rakjuk az egyik gombócot, megkenjük olvasztott vajjal vagy zsírral, és kézzel széthuzigáljuk, körbe-körbe haladva. Ha már vékonyodik, csak kézháttal nyúlunk alá, nehogy kiszakadjon. Ha már hártyavékony, a vastag széleket letépkedjük (azokat összegyűjtve újra ki tudjuk majd nyújtani). Hagyjuk egy kicsit szikkadni. Utána meglocsolgatjuk olvasztott zsiradékkal, megpötyögtetjük a töltelékkel. Felcsavarjuk az abrosszal, átrakjuk óvatosan egy kizsírozott tepsibe, a tetejét lekenjük olvasztott zsiradékkal, és pirosra sütjük a rétest.

Szilvás tiroli rétes tejszínhabbal

Fahéjas almatöltelék rétesbe

Éva mami tiroli rétese

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 3

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink