A disznóölések és a farsangi mulatságok elmaradhatatlan édessége errefelé a friss hájból készült sütemény, a kráfli. Régen csak úgy magában ették a friss, ropogós tésztát, újabban azonban a lekvárral töltött változata a népszerű.
A hájat megkaparjuk vagy ledaráljuk. A lisztből és a tojásból kevés ecetes víz (esetleg savó vagy tejföl) és a cukor hozzáadásával tésztát készítünk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A hájat kevés liszttel elkeverjük, rátesszük a kinyújtott tésztára, majd a tésztával együtt összehajtogatjuk. Félórai pihentetés után újra kinyújtjuk, majd ezt a műveletet még háromszor megismételjük. Utoljára vékonyra nyújtjuk, és négyszögletes darabokra vágjuk.
Megkenjük szilva-, meggy- vagy baracklekvárral és háromszög formára hajtjuk. A kráflikat tepsire rendezzük, és forró sütőben megsütjük. (A háj miatt a tészta zsíros, ezért nem kell kikenni a tepsit.) Porcukorral meghintve tálaljuk.