Hajdinás-diós töltött dagadó
A hajdinát feltesszük főni annyi vízben, amennyi bőségesen
ellepi. Megsózzuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg teljesen felszívja a vizet. A húst felszúrjuk, besózzuk és meghintjük borssal. A hajdinát összekeverjük a darált hússal, a gorombára vágott dióval, a tojásokkal meg a nagyon apróra vágott póréhagymával. Sóval, borssal, majoránnával és összezúzott fokhagymával ízesítjük, majd a masszát összedolgozzuk, és betöltjük a dagadóba. A végét összevarrjuk vagy hústűvel megtűzzük. Kizsírozott vagy kiolajozott tepsibe tesszük, aláöntünk 1,5 dl vizet, és a 160 fokos sütőben lefedve, körülbelül 1 óra alatt puhára sütjük. Amikor elkészült, levesszük a fóliát, s a tetejét rózsaszínűre pirítjuk.