Forrás: Pásztor Tünde

Hajtogatott töpörtyűs pogácsa és szilvás papucs

ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – PIHENTETÉS: 2 óra – SÜTÉS: 25 perc – Felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben. A töpörtyű kivételével mindent összegyúrunk. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy viszonylag lágy legyen a tészta. Szépen kidagasztjuk. A töpörtyűt nagyon apróra vágjuk. A jól kidolgozott tésztát vékonyra nyújtjuk, rászórjuk az összevágott tepertőt. Összehajtogatjuk, félórát pihentetjük, ezt háromszor ismételjük. Utána vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bekockázzuk. Közepes pogácsaszaggatóval kivágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Ismét hagyjuk félórát pihenni. Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Négyzetekre vágjuk. Sűrű szilvalekvárból kis kupacokat teszünk rá, végül átlósan behajtogatjuk két szemközti oldalukat. A kis papucsokat félórát kelesztjük, majd felvert tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben megsütjük.

kaloria 240 CAL
ido 205 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.