Halászlé, ahogy anyukám készíti

Finomra vágjuk a vöröshagymákat, és megdinszteljük a három evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, összeforrósítjuk.

Rádobjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, összerotyogtatjuk. Beletesszük a halcsontot és a fejet, szórunk bele egy csipet őrölt köményt, öntünk rá egy liter vizet, és legalább másfél órán át főzzük.

Beletesszük a pontypatkókat, és még öt percig főzzük. Ekkor óvatosan kiemeljük a pontyot (vigyázunk, ne törjenek szét a szeletek). A nagyobb csontokat kiszedjük, majd a levest egy szűrő segítségével átpasszírozzuk.

A levet egy tiszta fazékban felrakjuk főni. Ha felforrt, és feljött a zsír a tetejére, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, és azzal is összeforraljuk. Minden tányérba teszünk egy-egy pontyszeletet, és rámerjük a forró halászlevet.

Tiszai halászlé

kaloria - CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.