A fasírt összes hozzávalóját beletesszük egy aprítógépbe, pépesítjük. A masszából kis fasírtokat formázunk. Ellapítjuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük pár perc alatt.
Felhevítjük a rizst a két evőkanál olívaolajon. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, átforgatjuk. Ráöntjük a fehérbort, és elkezdjük főzni. Ha felszívta az alkoholt, akkor szakaszosan, merőkanalanként adagoljuk hozzá a forró alaplevet, közben sózzuk, borsozzuk, kis őrölt gyömbérrel fűszerezzük. Ha már majdnem készen van, hozzákeverjük a pici kockákra vágott céklát, és forralunk rajta egyet. Belekeverjük a vajat és a parmezánport.
Tányérokra szedjük, forgácsolunk rá egy kevés parmezánt, mellé tesszük a frissen sütött halfasírtokat.