Forrás: Pásztor Tünde

Halrakottas árpagyönggyel

Halrakottas árpagyönggyel

A halfiléket besózzuk. (Ha fagyasztott halat használunk, akkor teljesen olvasszuk fel a szeleteket.) Az árpagyöngyöt megmossuk, és bő vízben csipet sóval
30-40 perc alatt puhára főzzük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk. Egy serpenyőben a vajon roppanósra pirítjuk a répát, hozzáadjuk a kockára vágott gombát és a
paprikát, csipet sóval néhány percig együtt pároljuk. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a megfőtt árpát. A serpenyőt levesszük a tűzről, és belekeverjük az egész tojást. Gyorsan dolgozzunk, nehogy kiszálasodjon a tojás a meleg keveréktől.
Összeállítás: egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, leheletnyi zsiradékkal kikenjük. Ráfektetjük az egyik halfilét, megkenjük a töltelék harmadával. Erre tesszük a következő halfilét, jöhet a töltelék harmada, ezt újra megismételjük (a torony tetejére töltelék kerül). A tetejét
megszórjuk a reszelt sajttal, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük. Száraz fehérbort kínálhatunk mellé.

kaloria 490 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink