Forrás: O. Horváth György

Hamburger gazdagon

Hamburger gazdagon

Nos, amerikaiak nem szeretnék ezt a hamburgert, mert nem marha- vagy borjúhúst használtam hozzá – de nekünk ízlett a végeredmény. Úgy készítettem, hogy a 40 dekányi darált húst sóztam-borsoztam, és belekevertem egy kis aprított pórét. A húsból pogácsát formáztam, közepébe lyukat nyomtam, ebbe került egy kis diónyi fokhagymás- petrezselymes fűszervaj, majd az egészet befedtem egy következő húsréteggel, s lapos
gombóccá formáztam. A húst félbarnára sütöttem. A félbevágott zsömléket belső felükön a már említett fűszervajjal megkentem, és mindkét oldalukat kicsit megpirítottam, miközben néhány vékony szelet szalonnát
is kisütöttem. A zsömlét megkentem édesanyám készítette
házi ketchuppal, erre jött egy adag párolt hagymakarika, a hús, savanyú uborka, paradicsomkarika, saláta, egy szelet
sajt és a szalonnapörc. Mellé sült paprika, sült kukorica került.

kaloria 690 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.