Hégely Lajosné (Gödöllő) fűszeres süteménye jól illik az egyre hosszabb őszi estékhez. Jól esik egy-két darabot elrágcsálni egy bögre teához vagy kávéhoz. Nem keményedik meg, így azok is fogyaszthatják, akik nem szeretik a fogtörős édességeket.
Egy bögre cukrot megpirítunk, majd felengedjük egy bögre meleg vízzel. Hozzákeverünk még egy bögre cukrot. Ha kihűlt, beledolgozzuk a tojások sárgáját és egy evőkanál disznózsírt. Hozzáadunk őrölt fahéjat, szegfűszeget, valamint egy csomag szalalkálit, és annyi lisztet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Kicsi diónyi gombócokat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott tepsiben 170 fokos sütőben megsütjük.
A tojásfehérjéket habbá verjük a porcukorral, és még forrón megforgatjuk benne a kihűlt puszedliket. Hagyjuk a mázat megszáradni. Utána olvasztott étcsokival kicsit megcsíkozzuk.