Hamis vadas csirkemell gesztenyés zsemlegombóccal

Az egész csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, és hideg helyen hagyjuk állni fél órát.

Utána olajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük az egész csirkemelleket, és forgatva pirosra sütjük. Kivesszük, félretesszük.

A maradék olajon karamellizáljuk a két evőkanál barna cukrot. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt zöldségeket (sárgarépa és petrezselyemgyökér), jól átpirítjuk. Pár perc múlva mehet hozzá az ízesítő mustár, citromlé, őrölt babér, és még tovább pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük az elősütött csirkét, és addig pároljuk együtt, míg a hús meg nem puhul.

Ekkor ismét kivesszük a csirkét. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük vele a zöldségragunkat. Megkóstoljuk, ha szükséges, sóval és borssal ízesítjük még.

A zsemlegombóchoz a zsemlék felét kockákra vágjuk, a másik felét széttépjük és vízbe áztatjuk.

Két evőkanál olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a darabokra vágott gesztenyét, pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a kifacsart, szétmorzsolt áztatott zsemlét, a villával felvert tojásokat, a kockákra vágott zsemléket. Fűszerezzük összevágott petrezselyem zöldjével, kakukkfűvel, egy csipet elmorzsolt szárított majoránnával, sóval és borssal. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.

Bő sós vizet forralunk, és beledobjuk a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor még öt percig forraljuk. Utána átszedjük egy tálba, pici zsiradékkal összeforgatjuk.

Vadas marha pirított szalvétagombóccal

kaloria 820 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink